Hartelijk September

De landelijke zomervakantie ligt inmiddels achter ons. De hittegolven liggen nog vers in ons geheugen. Het was vooral een warme en droge periode, waarbij we enerzijds waterverspilling moesten voorkomen, maar anderszins uitdroging van onszelf moesten voorkomen. Niet iedereen drinkt altijd voldoende water, maar bedenk dat het voor een goede gezondheid echt noodzakelijk is.

Voor vakantiegangers is het gewone leven weer begonnen. We hebben zelf steeds veel gedaan en gelukkig kunnen we dat van jullie ook zeggen. De groepen waren goed bezet. Misschien heeft de koelere temperatuur in de hal dan in de buitenlucht daar ook nog wel iets aan bijgedragen. We hopen dat jullie ook in de komende week goed blijven bewegen, dus ook als wij 5, 7 en  8 september gesloten zijn.

Hart voor Sport-activiteiten thuis

Een tip voor wie thuis de oefeningen met gewichten of stretchband van elastiek zou willen voortzetten en het materiaal daarvoor nog niet heeft: Ga eens bij Action (of andere leveranciers) kijken. Voor een redelijke prijs kan al een persoonlijke set sportmaterialen worden aangeschaft. Dan blijven de spieren, waaronder het hart, in conditie. En dat is eigenlijk onbetaalbaar, ja toch?

De tweede helft van 2022 staan naast onze vaste bijeenkomsten ook nog Zumba en valpreventie op het programma. Helaas is de door de gemeente georganiseerde cursus valpreventie bij ons al volgeboekt. Maar er zijn meer locaties!

Voorkom blessures, draag goede schoenen

In het kader van valpreventie en ook voor het voorkomen van (enkel- en andere)blessures maken we ons wel eens zorgen over het schoeisel van enkele deelnemers. Zorg zelf voor stevige, goed ondersteunende (sport)schoenen. Advies daarover kan worden ingewonnen bij Dave in zijn winkel op ons sportcentrum. Dave is ook aan te spreken tijdens de twee badmintonsessies, waarbij het Robbie vervangt, op de maandagen 12 en 19 september van 10-11 uur.

Veronique heeft met ons voor deze maand weer twee data vastgelegd, te weten de vrijdagen 9 en 16 september van 11-12 uur. Kosten €6 per keer. Laat je ook eens stimuleren door de opzwepende muziek om lekker ritmisch te bewegen. Zij past zich aan de groep aan, onderbrekingen zijn altijd mogelijk.

Heb je nog lessen tegoed, laat ons dan weten wanneer je die wilt inhalen. Dat kan ook in de badmintonles. Maak daar gebruik van.