Hartelijk oktober 2023

Net als de naam september is ook de naam oktober (octo=acht) afkomstig van de oude volgorde van de maanden. Sinds de invoering van de Gregoriaanse kalender is oktober de 10e maand. Daarvoor, tot 153 voor Christus, begon het jaar echter op 1 maart, waardoor oktober toen de achtste was.

Oktober wordt ook wel de wijnmaand genoemd, omdat daarin van oudsher de wijn werd gemaakt. Dat geeft een leuke associatie met onze stapoefeningen. Er zijn namelijk Egyptische muurschilderingen gevonden, waarop mannen in grote houten vaten de druiven aan het treden zijn op blote voeten. Om in de glibberige prut niet te vallen hielden ze zich aan elkaars schouders vast. Soms werden muzikanten ingehuurd om de ‘treders’ in een gelijkmatiger ritme te laten bewegen. Zien jullie de gelijkenis?

Geen extra training vanaf 4 oktober

Er was helaas niet of nauwelijks belangstelling voor het voorgenomen extra uur op woensdag van 11 tot 12 uur. Dat laten we dus varen. Wel blijft het extra buikspierkwartiertje na afloop van het 10-11-uur. Dus van 11:00-11:15 uur.

Voor de administratie

Het vierde kwartaal is weer begonnen, dus binnenkort komen de rekeningen er weer aan. De Ooievaarspashouders kennen het protocol wel; laat de pas tijdig scannen om voor de korting in aanmerking te komen.

Picklelball

Zoals jullie wel hebben gezien zijn de banen 14 en 15 nu weer bespeelbaar voor tennis. Voorlopig ziet het er naar uit dat we daar geen padelbanen zullen aanleggen, maar op de waterdoorlatende hardcourt-banen zijn naast de witte ook blauwe lijnen aangebracht voor pickleball, een sport ontstaan uit een combinatie van badminton, tafeltennis en tennis. Deze snelgroeiende sport wint aan populariteit bij spelers van alle leeftijden en vaardigheidsniveaus. Voor de liefhebbers van balsport onder jullie misschien iets om eens te proberen?

Voor de agenda

Woensdag 4 oktober 11-12u Yogales door Christel (€6 per persoon). N.B. Het is dan Christels

verjaardag, dus hoe meer zielen, hoe meer feestvreugd    

Week 23-27 oktober              Activiteiten van Hart voor Sport gesloten in verband met

Andere werkzaamheden (wees gerust, het totaal aantal uren is

daarmee op jaarbasis correct)

25 december-5 januari          Kerst en jaarwisselingsvakantie