Hartelijk oktober

We zijn al weer aardig bezig zoals voorheen. De Coronamaatregelen raken onze activiteiten niet of nauwelijks meer. Ook het wisselende weer kan ons niet deren. In ons restaurant lijkt de lente al begonnen. Naast de kleurige canvassen met tennissers maken de grote (kunst)boeketten er een fleurig geheel van.

We hechten er wel aan dat onze deelnemers thuis blijven als ze verkouden zijn. Ook wie volledig gevaccineerd is kan het virus bij zich hebben en overdragen. Maar een gemiste les kan je bij ons altijd in overleg en zonder extra kosten inhalen. Dus kies voor zekerheid en blijf alert op elkaars veiligheid. Overigens vinden we het een leuke ontwikkeling dat steeds meer deelnemers hun levenspartners stimuleren ook te gaan deelnemen aan onze activiteiten. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd.

Bijzonderheden in de week van 4 oktober

Bekijk de originele afbeeldingDeze week worden er soesjes uitgedeeld in de lessen. Dat is ter

gelegenheid van Christels 43e verjaardag. En de calorieën sporten we er snel weer af.

4 oktober is Werelddierendag. Mede daarom staat er deze week een collectebus van de Dierenbescherming op de bar. Wie liever het statiegeld van plastic flesjes doneert kan de lege flesjes  meenemen en bij de bar afgeven. Sandra zorgt er dan voor dat ze worden ingeleverd en dat het geld in de collectebus komt.

Oude en nieuwe activiteiten

In het restaurant komt binnenkort een vertrouwde activiteit, het klaverjassen, terug. Daar is een coronatoegangsbewijs nog wel voor verplicht. Wie dat heeft, kan zich inschrijven door een mailtje te sturen naar keuz@ziggo.nl. De eerste drive is op vrijdagavond 5 november en begint om 19;30 uur. Het inschrijfgeld bedraagt vijf Euro. Dat is dan wel inclusief een koffie/thee, borrelhapje en prijsjes.

Dat we niet alleen het oude terughalen, maar ook willen blijven vernieuwen, mag blijken uit een nieuwe les-vorm, waarin Mats de deelnemers in teamverband tegen elkaar laat strijden om de winnaar uiteindelijk als eerste letterlijk de vlag te zien hijsen. Wie zelf een spelidee heeft kan dit altijd bespreken met onze beweegcoaches.

Tijdelijk hebben we een nieuw gezicht in ons midden: gedurende zestig lesuren over een periode van 

twintig weken is op maandagochtend een stagiair aanwezig. Hij heet Jeroen van Lochem (17), is tweedejaars student aan het ROC Mondriaan waar hij de opleiding Coördinator sport, bewegen en gezondheid volgt. Hij draait 60 uur mee. Dat ons park een echt familiepark is blijkt ook nu weer. Zijn opa was destijds een graag geziene tennisser die tot op hoge leeftijd vaak op ons park aanwezig was.

Nog enkele administratieve opmerkingen.

– Binnenkort komen de rekeningen voor het 4e kwartaal. Wie een Ooievaarspas heeft moet deze weer opnieuw laten scannen.

– Houd er rekening mee dat we dicht zijn vanaf 27 december. Op 3 januari 2022 hervatten we dan onze activiteiten.

– Voor het komende jaar gaan we nog enkele andere data vastleggen voor in elk geval weer een gezamenlijke lunch en een Zumba-les. Meer daarover in een volgende nieuwsbrief

 Hartelijke groet,

Team HVS