Hartelijk November

Wisten jullie dat ons Sportcentrum dit jaar 60 jaar bestaat? Het 12e lustrum dus. Dat geldt niet voor de sporthal waarin wij onze activiteiten verzorgen, want die is 5 jaar jonger. Het is een zogenaamde Pelikaanhal, waarvan de gebogen spanten zijn bedacht door Henk Pelikaan, tennissponsor uit Tilburg.

De hal was ondanks drie hoog gestookte kachels toen kouder dan nu. Bovendien was het dak voor ventilatie meer open dan nu. Dat veroorzaakte veel druppels condens, zeg maar kleine regenbuitjes binnen en de geverfde koudasfalt vloer vertoonde na korte tijd al scheuren. Een renovatie heeft al deze problemen verholpen. De houten wandplaten zijn van brandwereld en isolerend Heraklith en het dak kreeg een PVC-laag en normale ventilatoren. De energiebesparing was enorm. De vloer is later voorzien van verend Pulastic.

Historisch onderzoek

Waarom rakelen we dit allemaal op? Martin Scheer, die ook onze nieuwsbrieven verzorgt, is gevraagd het wel en wee van 60 jaar sportcentrum Mariahoeve voor ons jubileum op te schrijven. Het wordt een boek. Er is zoveel gebeurd. We hopen dat het voor de Kerst verschijnt. Hij is pas een paar weken bezig met gesprekken en het noodzakelijke historisch onderzoek. We duimen dat het hem gaat lukken.

Agenda

Ondertussen gaan wij gewoon verder met onze vaste groepen en extra activiteiten.

Morgen,  4 november 11-12 uur,  is er iets speciaals: opnamen voor een promotiefilmpje op onze website!  Het kost niets en de ‘acteurs’ krijgen als dank een kopje koffie/thee achteraf. Als het allemaal goed gaat misschien wel met wat lekkers erbij. Vergeet je sportkleding niet.

Nog een waarschuwing voor autorijders: houd rekening met parkeerproblemen vanaf 14 november! Er worden dan drie tennisbanen aangelegd (het gravel wordt vervangen door ‘ProVision’).

Zumba met Veronique:  18 November 11.00 uur

Yoga met Marga:             25 November 11.00 uur

Team Hart voor Sport