Hartelijk Mei

We zijn zo druk geweest met de invulling en uitbouw van onze buitenlessen dat we nu pas weer een nieuwsbrief hebben samengesteld. Hoewel het weer grillig is geweest blijkt het toch telkens weer een frisse verademing te zijn om de buitenlucht tijdens het sporten op te snuiven.

De ervaring heeft ons geleerd dat we op veilige afstand met twaalf deelnemers op een tennisbaan kunnen sporten. Daarmee kunnen we tegemoet komen aan uw enthousiasme en de groepen iets groter maken. Gelukkig neemt ook de vaccinatiegraad in de groepen wekelijks toe. We hopen dat we in het openings(stappen)plan van de overheid snel aan de beurt zijn om aanvullend ook weer binnen te mogen sporten.

De huidige 50 minuten lessen zijn op maandag en donderdag om 10, 11 en 12 uur. Op woensdag hebben we alleen een les om 10 uur. Let op 31 mei, 2 juni en 3 juni is er weer een jeugdkamp waardoor we geen banen beschikbaar hebben en er dus helaas geen les is.

We hopen het niet nodig te hebben, maar het hele team, inclusief uitbreiding, heeft weer deelgenomen aan de reanimatiecursus. Het is noodzakelijk dit regelmatig te herhalen en geeft onze  deelnemers de garantie en daarmee een geruststellend gevoel dat alle teamleden adequaat kunnen optreden bij calamiteiten.    

Mats kan wat ons betreft weer vader worden, we zijn er klaar voor

Zoals we al eerder konden melden is de gezinsuitbreiding in huize Mats aanstaande.

Eind mei zou het zover kunnen zijn. Dan gaat meteen zijn vaderschapsverlof van zes weken in.

Om zijn afwezigheid dan te kunnen opvangen hebben we maar liefst drie nieuwe (assistent)beweegcoaches langszij kunnen halen.

Trots stellen we hen alvast aan u voor.

Sandra Kortekaas (35) heeft er ook veel zin in. Deze moeder van twee zoontjes (3 en 6) woont eveneens in Mariahoeve en is dan ook een bekende op het Sportcentrum. Zij staat sinds juli 2020 achter de bar en neemt al tweeëneenhalf jaar deel aan Christel’s lessen bodypump, bootcamp en circuit training. “Ik kijk er naar uit u les te mogen geven en de andere beweegcoaches te assisteren bij de lessen van Hart voor Sport”.

Marga van de Luijtgaarden (56) woont met haar gezin in het centrum en geeft in haar dagelijkse werk bij de provincie Zuid-Holland mede vorm aan het beleid Sport en bewegen. “We streven naar een beweegvriendelijke leefomgeving voor alle inwoners”, meldt zij als gemotiveerde ambtenaar. Als hobby is ze ruim 30 jaar geleden sportinstructrice geworden bij een sportschool. Na aerobics volgden lessen in steps, spinning, bodypump, bodybalance en bootcamp. In 2014 begon zij haar eigen sportclub ‘ FIT,s Koel’, die sinds 2017 actief is in de sportzaal boven het restaurant van het sportcentrum. “Tot mijn grote plezier mag ik af en toe invallen bij Hart voor Sport. Hopelijk kom ik u daar regelmatig tegen. Ik begeleid en adviseer u graag bij verantwoord en plezierig sporten”.

Rachel Martinius (30) is getrouwd, moeder van een zoontje (2) en woont in Mariahoeve. Een vertrouwd gezicht op het Sportcentrum, waar zij al ruim tien jaar achter de bar staat. Ze heeft alleen een korte pauze ingelast om een koksopleiding af te ronden. Naast het werk is zij graag actief met crossfit, de combinatie van gewichtheffen, atletiek en gymnastiek. “Ik heb er veel zin in om te assisteren bij de lessen en samen met mijn collega’s u gezond te laten bewegen”.

Met Hartelijke groet,

Team HVS