Hartelijk mei 2023

We gaan in rap tempo naar de meimaand toe, die gewoonlijk de overgang vormt naar de warmere zomertijd. De natuur reageert meestal snel op hogere temperaturen en april was door de wisselvalligheid dan ook verwarrend. Het spreekwoord zegt dat in mei alle vogels een ei leggen, waarmee het begin van de broedperiode wordt aangegeven. Daarmee is niet gezegd dat het droog zal zijn, want “regen in mei, dan is april voorbij” is ook zo’n gezegde. De weerspreuk “een natte mei geeft boter in de wei” doelt op het groeizame weer voor grasland, maar ook voor elke toekomstige oogst. Wij zitten droog met onze activiteiten, maar hopen vooral op betere temperaturen, dus verwijzen we het spreekwoord “een koude mei, een gouden mei” graag naar het rijk der fabelen.

Medisch bulletin Christel

Woensdag 19 april vond een geslaagde reconstructie plaats van de buitenband en de voorste kruisband van de linkerknie van Christel. Daarvoor is een eigen pees, de Gracilis uit de Hamstring, gebruikt. Op 4 mei mag het gips er af. Daarna krijgt zij zes weken een kniebrace met krukken en fysiotherapie om de mobiliteit te bevorderen. Voor de totale revalidatie staat normaal minstens negen maanden. De grote vraag is of de gehavende rechterknie uit zichzelf zal herstellen. Zo niet, dan is ook daar een operatie nodig.

Christel is overladen door bloemen, kaarten, wensen en cadeau’s. Ze wil ook jullie daarvoor heel hartelijk bedanken. De fotocollage geeft hiervan een aardige impressie.

Twee dagen in mei gesloten

  • Hemelvaartsdag, donderdag 18 mei en
  • Tweede Pinksterdag, maandag 29 mei is er geen Hart voor Sport

Stagiaire weg, onze hal terug

Woensdag 3 mei is stagiaire Britt voor het laatst. We wensen haar veel succes in het vervolg van haar opleiding. Zowel voor haar als voor alle deelnemers bleek de rode hal een slechte akoestiek te hebben voor onze activiteiten. Gelukkig kunnen we vanaf 1 mei weer in de vertrouwde groene hal (baan B). Maar dan wel met LED-verlichting, waardoor alles beter zichtbaar is.

Olga Commandeur stopt bij Nederland in beweging

Voor de trouwe kijkers zal het geen nieuws meer zijn, maar het is goed om regelmatig te kijken naar en mee te doen met het televisieprogramma ‘Nederland in beweging’. Op vrijdag 26 mei is het de laatste keer voor Olga Commandeur, die het 23 jaar volhield na haar atletiekloopbaan. Ze is echter door herhalingen nog te zien tot en met augustus. Vanaf september gaat het programma door in een nieuwe opzet met Duco Bauwens

Rooster en vervanging

De afwezigheid van Christel maakt het inroosteren van de medewerkers begin mei wat lastig. Mats is namelijk 1 mei afwezig en 8, 10 en 11 mei op vakantie. Ook Rachel is er 1 mei niet. Daarom komt Marga eenmalig als vervanger. Christel zal jullie dan vanaf de zijlijn aanmoedigen. Sandra geniet nu nog van een welverdiende vakantie, maar zal Mats dan weer vervangen op 8, 10 en 11 mei (met Christel als belangstellende toeschouwer). Rachel vervangt Christel voorlopig weer op donderdag.

Vooruitblik

Houd de informatie over het open toernooi in de gaten (1-9 juli). Er is dan van alles te doen, zoals live muziek, leuke partijen (ook op hoog niveau) en lekkere maaltijden.

Het aangekondigde jubileumboek heeft nog meer voorbereiding nodig. De presentatie verschuift tot na de zomer en is dan afhankelijk van de oplevering door de drukker.