Hartelijk maart 2023

Op 1 maart begint de meteorologische lente. De astronomische lente op het noordelijk halfrond pas 20 maart. Het lenteseizoen wordt dus op twee manieren bepaald. Het astronomische seizoen berust op de positie van de aarde in haar baan rond de zon. Het meteorologische seizoen is gebaseerd op de seizoensgebonden verschuiving in de gemiddelde maandtemperatuur op aarde.  Of die met de opwarming van de aarde dan naar voren verschuift is nog maar de vraag. Vorig jaar leverde drie maanden lente ons al 722 uren zon tegen ‘normaal’ 567, maar ja: Wat is normaal tegenwoordig?. Maart heet de Lentemaand, maar heeft nog vier andere benamingen. Daarover meer volgend jaar.

Het woord lente is samengesteld uit twee elementen, samen ‘het lengen der dagen’ oftewel de dagen worden weer langer. Op 20 maart zijn de dag en de nacht beide precies even lang, dus 12 uur. Belangrijk is dat het lentegevoel in ons hoofd gaat zitten. Dan worden we actiever. Dat kan je letterlijk of figuurlijk ‘de bloementjes buiten gaan zetten’. Kijk maar op het sportcentrum. Het terras is weer opgebouwd en de flora zorgt voor wat frisse fleur. Voor de agenda is alvast van belang te noteren dat we de klok in de nacht van 25 op 26 maart weer een uur naar voren moeten zetten. De zomertijd begint dus in de lente!

Vervanging en extra activiteiten

Christel is in maart alleen nog de 1e afwezig, tenminste…. als ze niet met een gipsvlucht wordt thuis gebracht. Maar in elk geval staan Mats en Sandra voor jullie klaar. Sandra misschien iets vaker dan gebruikelijk, wanneer Mats zijn handen nodig zijn voor het voorbereiden van de gravelbanen voor het zomer-tennisseizoen dat op 20 maart begint. Mats is inmiddels 33 jaar (wat een jonkie hè) en was blij verrast dat enkelen van jullie met een geschenkje aan zijn verjaardag hadden gedacht.

Christel geeft de woensdagen 15 en 29 maart van 11-12 uur weer extra yogalessen. Deelnemen kan zonder of met stoel (vooral bij balans- en evenwichtsoefeningen). Het mag ook dus ook allemaal zonder stoel hoor voor de echte ooievaars onder ons. Deelname bedraagt €6,- per keer.  De deelnemers in februari waren enthousiast over de aanpak van Christel, alhoewel een enkeling klaagde over spierpijn….

En dan nog dit

Het team wil jullie allemaal graag een compliment geven, want de opmerkingen over het betreden en verlaten van de hal zijn keurig opgevolgd. Ga zo door!

Het zal jullie wel zijn opgevallen. De tennisbanen 1 tot 3 zijn gerenoveerd, maar belangrijker voor jullie: er is weer een normale parkeercapaciteit. Het enige wat weer roet in het eten kan gooien is dat er nu gesprekken plaatsvinden om de nu nog braakliggende banen 14 en 15 te voorzien van hardcourt. Om precies te zijn Plexipave, de ondergrond van de Australian Open. Dit doen we dan, omdat nog niet bekend is wanneer we met padel kunnen beginnen. Die kleinere padelbanen kunnen dan op dat Plexipave worden geplaatst.

Groetjes team Hart voor Sport.