Hartelijk Juni 2024

Deze maand twee nieuwsbrieven. De eerste verschijnt zoals gebruikelijk aan het begin en om jullie te informeren over alle activiteiten tijdens het Open Parktoernooi (in de eerste week van juli) zal de volgende al in de laatste week van juni verschijnen. Dat is dan tevens het ‘dubbeldikke’ zomernummer, zodat de redacteur zonder stress zijn 50e huwelijksfeest eind juli in Finland/Estland kan vieren.

Het wordt voor Christel deels weer een medische zomer. Op 8 juli gaat zij opnieuw onder het mes. Jaja, wat zo’n skiongeval toch een megastaart kan hebben. Dit keer wordt een reconstructie gemaakt van de kruisband in haar rechterknie. Het kan ook zijn dat er nog wat ‘hang- en sluitwerk’ in de linkerknie wordt aangepast. Of en wanneer dat zal gebeuren is nu nog niet helemaal duidelijk. De nieuwsbrief fungeert zoals eerder als medisch bulletin. Gelukkig hebben de andere medewerkers eerder al bewezen dat Christel tijdens haar herstel probleemloos kan worden vervangen.

Onze recepten zijn letterlijk nog steeds een ‘soepzootje’. Deze maand een recept voor minestronesoep, die naar eigen inzicht ook vegetarisch kan worden bereid.

Update uw gegevenskaart

Zoals jullie kunnen weten, beheren wij een kaartenbak met belangrijke gegevens over jullie die wij meegeven als onverhoopt een ambulance een van jullie zou komen ophalen. Het gaat om medische gegevens, zoals jullie medicijngebruik. Ter identificatie staat er ook een actuele foto op. We vragen jullie in de loop der tijd een afspraak te maken met een van de bewegingscoaches om de gegevens te controleren.  Wie nu al weet dat er medicijn- of andere medische gegevens zijn gewijzigd, vragen we deze zo snel mogelijk aan ons door te geven. Het is in ieders eigen belang.

Voor de agenda

Woensdag 5, 12 en 26 juni 11:30-12:30 uur yoga (inschrijven in de hal, ook als reserve) voor €6 per keer

Woensdag 19 juni (i.p.v. 5 juni), 3 en 10 juli van 10-11 uur is de Pickleball coach weer aanwezig. Voor de regels raadpleeg www.pickleballholland.nl/en/links/

Maandag 1 juli tot en met zondag 7 juli Open Parktoernooi (tennis). Tijdens dit toernooi zijn er in de avonden leuke activiteiten. Meer informatie volgt.

Maandag 8 juli operatie Christel

Donderdag 1 tot en met 8 augustus i.v.m. vakantie geen Hart voor Sport (inhalen eerder of later mogelijk)

Recept Minestronesoep

Wat hebben we nodig:

500 ml water

1 ui

1 blokje bouillon naar keuze

200 g wortel

100 g bleekselderij

400 g tomatenblokjes

75 g mini Penne

100 g spek of vegetarische spekjes

TIP Heb je nog wat restjes groente over? Snijd die in blokjes en voeg ze toe aan de soep

Hoe maken we de soep klaar:

1 Pel en snipper de ui

2 Was de wortel en bleekselderij en snijd deze in stukjes

3 Fruit de ui in een pan

4 Zodra de ui glazig is, voeg de bleekselderij en wortel toe

5 Bak dit nog zo’n 3 minuten mee

6 Voeg de mini Penne samen met het bouillonblokje, 500 ml water en de tomatenblokjes toe aan de pan

7 Laat het geheel zo’n 10 minuten zachtjes koken

8 Snijd ondertussen spek in reepjes

9 Verhit wat olie in een koekenpan en bak hierin de spekreepjes (circa 5 minuten) krokant

10 Voeg de spekreepjes aan de soep toe en verdeel over de kommen.

Smakelijk eten.