Hartelijk juli-augustus 2023

Deze nieuwsbrief is zoals in eerdere jaren voor beide zomermaanden juli en augustus. Wij ervaren die maanden als vakantiemaanden, maar de bijnamen van deze maanden staan juist in het teken van werk: juli hooimaand en augustus oogstmaand. Die stammen nog uit de tijd dat agrariërs eigenlijk nooit vakantie namen. De spreuken “In juli veel zonnebrand, wenst een ieder op het land”, “De eerste juli kil en wak, brengt veel koren in de zak”, ” In augustus zonneschijn, zeker krijgen we gouden wijn” en ”In augustus regen, geeft de wijnoogst zegen” verwijzen alle naar het weer en naar het daaruit voortvloeiende werk.

Open toernooi; genieten van culinaire, muzikale en sportieve prestaties
Zoals voorheen staat de eerste juliweek weer in het teken van het Open Parktoernooi. Dagelijks zijn er vanaf half vijf wedstrijden en in het komende finale weekeinde beginnen die al vanaf half elf. Op de toernooiposter is te zien welke aanvulling er dagelijks op het menu staat en welke avonden er welke muziek live te beluisteren is. Ook staan demonstratiewedstrijden op het programma. Kom ervan genieten.

Het medisch bulletin; Robbie en Christel
De heupoperatie van onze badminton bewegingscoach Robbie Kneefel is geslaagd. Hij wil de groep hartelijk bedanken voor de boeken en de lieve kaart die hij mocht ontvangen. De eerste twee weken (3 en 10 juli) vervangt San Sugiharto Wolf hem. Het vervolg is nog niet helemaal duidelijk, maar kom in elk geval, want vrij badminton spelen is in jullie tijd in elk geval mogelijk.
Het herstel van de geopereerde linkerknie van Christel verloopt goed. Ze doet de brace steeds vaker af. Een lange dag levert nog wel wat spierpijn op. Als de rechterknie nog wat stabieler gaat worden kan een operatie van die knie achterwege blijven. De medici zijn het er nog niet helemaal over eens. We hopen er het beste van.

Reanimatiecursus achter de rug
Iedereen kan weer gerust zijn. De opfriscursus voor reanimatie is weer achter de rug. Mats, Rachel en Sandra hebben de oefeningen weer gedaan, want het afgelopen jaar was het in de praktijk brengen van het geleerde gelukkig niet nodig. Houden zo, maar je weet maar nooit. Daarom moet de levensreddende vaardigheid in cursussen telkens worden geoefend.

Voor de agenda

Tot en met 9 juli Open Parktoernooi (zie voor details de poster)

7 – 10 augustus Hart voor Sport GESLOTEN

Maandag 28 augustus De gemeente doet onderhoud aan de bomen langs het parkeerterrein. Daarom is het die dag niet mogelijk om te parkeren. Wellicht komt er een alternatieve parkeermogelijkheid en ingang aan de achterzijde (bij Overbosch). In elk geval wordt voor wie daar gebruik van wil maken een extra les aangeboden op woensdag 30 augustus van 11 – 12 uur.

Woensdag 30 augustus 11-12 uur extra les!

Voor de administratie
Het derde kwartaal is weer begonnen, dus binnenkort komen de rekeningen er weer aan. De Ooievaarspashouders kennen het protocol wel; laat de pas tijdig scannen om voor de korting in aanmerking te komen.

Rest ons om jullie een fijne en actieve zomer toe te wensen. Drink voldoende bij warme dagen en blijf in beweging, ook in vakantieoorden.

Romeinse oorsprong
De namen van beide 31 dagen tellende maanden hebben een Romeinse oorsprong. Juli is vernoemd naar de legendarische Romeinse veldheer en staatsman Gaius Julius Caesar en augustus is een volle vernoeming van de Romeinse keizer Augustus (geboren als Gaius Octavius Thurinus). De maand juli heette oorspronkelijk ‘Quintilis’, wat ‘de vijfde’ betekent, omdat maart toen nog de 1e maand van het jaar was. Caesar hernoemde zijn geboortemaand 44 jaar voor onze jaartelling naar zichzelf. De eerste keizer van het Romeinse rijk Augustus (‘de verhevene’) behaalde 36 jaar later in de zesde maand ’Sectilis/Sextilis’ zijn belangrijkste overwinningen. Daarom stemde hij 8 jaar voor onze jaartelling in met de vernoeming naar zichzelf. Bij toeval is augustus ook de maand waarin Augustus overleed.