Hartelijk januari 2024

Het nieuwe jaar heeft ons inmiddels al getrakteerd op enkele zonnige droge dagen. Schaatsen op natuurijs was meteen al mogelijk, want met dat soort weer duiken de temperaturen onder nul.  Op ons sportpark is er zelfs al aan gedacht de banen 16 en 17 om te toveren in een ijsbaantje, maar dan moet de vorst langer aanhouden. Anders is dat de moeite niet waard. Gelukkig waren er nog geen gladde wegen in de stad. 

We wensen alle deelnemers een mooi, gezond en vooral beweeglijk 2024 toe. We hopen dat iedereen bij de goede voornemens aan ‘meer bewegen’ heeft gedacht, want de decembermaand brengt altijd ongewenste calorieën of zelfs kilo’s mee.

Misschien heeft ook u oliebollen voor het goede doel gekocht op ons sportcentrum. Er zijn in totaal 580 oliebollen verkocht. Er waren er zo’n 900-1000 gebakken door ons oliebollenteam bestaande uit Brigitte en Vincent. Alle sporters hebben enkele dagen gratis van de oliebollen kunnen genieten. Er waren ook nog donaties gedaan ter grootte van €108,80. In totaal is dus €688,80 is overgemaakt naar Florence Expertisecentrum Mariahoeve voor de jong dementerenden. We bedanken iedereen die hieraan heeft bijgedragen.

Wist u overigens dat dit expertisecentrum nog voor diverse activiteiten vrijwilligers kan gebruiken. Belangstelling? Kijk op www.denhaagdoet.nl/o/florence-expertisecentrum-mariahoeve voor meer informatie.

Wekelijks yoga

Christel heeft er zin in en blijkens de inschrijvingen de deelnemers blijkbaar ook. Daarom wordt een serie wekelijkse yogalessen aangeboden. Daarvoor kan per keer worden ingeschreven. Op het mededelingenbord van Hart voor Sport (baan B) hangt de inschrijflijst. Er is plek voor maximaal 9 deelnemers. Al vol? Noteer uw naam dan toch op de reservelijst. Dat is nuttig, want de laatste keer konden alle ‘reserves’ meedoen. 

Deelnemers betalen per keer zes euro bij de bar..

Voor de agenda

31 januari en 7, 14, 21 en 28 februari 11:30 – 12:30 – Yoga onder leiding van Christel

N.B. Christel zit weer eens  op Tenerife van 13 – 20 januari. De vaste vervangers (Sandra en Rachel) staan dan weer klaar om haar te vervangen.

Recept van de maand

Dit jaar verrijken we de nieuwsbrief maandelijks met een gezond recept. De bron daarvoor is dit keer:

https://www.hartstichting.nl/gezond-leven/gezond-eten/gezonde-recepten/vegetarische-pompoensoep

Ingrediënten voor 2 personen

 • 1 pompoen  
 • 1 appel
 • 1 ui 
 • 2 teentjes knoflook 
 • 1 stukje gember (ongeveer 2 cm)
 • 1 blokje zoutloze bouillon of een ¼ van een normaal bouillonblokje 
 • 500 ml water 
 • 1/2 theelepel kaneel  
 • 1/4 theelepel nootmuskaat  
 • Versgemalen zwarte peper naar smaak  
 • 2 eetlepels olijfolie

De bereidingswijze staat op de website van de hartstichting. Smakelijk eten