Hartelijk februari 2023

Zijn er deelnemers die in tegenstelling tot hun gewoonte de maand januari zijn doorgekomen zonder alcohol? Petje af voor de volhouders en we hopen de volgende keer beter voor wie de verleiding toch niet kon weerstaan. Het fenomeen ‘Dry January’ is in 2013 ontstaan in Groot-Brittannië om gebruikers bewust te maken van hun eigen alcoholgebruik. Het helpt om zoiets met anderen te delen en gezamenlijk te doen. Het heeft ook positieve effecten op het sporten. Je voelt je fitter, slaapt beter, kan wat gewicht kwijt raken en je cholesterolgehalte en leverfunctie verbeteren. Misschien een idee om in februari niet ineens naar het oude niveau te gaan? Houd het gezellig en blijf gezond.

De januarimaand had bij tijd en wijle het karakter van een herfstmaand. Stevige stormen versterkten de herinneringen aan de stormramp van 1953 zelfs. In februari neemt de windkracht doorgaans af. Voorspellingen komen helaas niet altijd uit, maar hoop doet leven.

Betreden en verlaten van de zaal

Met het oog op de andere huurders van onze binnenbanen en ook voor andere Hart voor Sport-groepen is het wellicht goed er nog eens op te wijzen wat de regels zijn. Het is niet de bedoeling eerder dan 5 minuten voor het lesuur al naar binnen te gaan, ook niet om alleen maar op de bankjes te gaan zitten. In die paar minuten graag nog niet gaan praten. Dat stoort de sporters. Beter is om hetzij in het restaurant even plaats te nemen, dan wel in de gang te wachten. Na het sporten dient weer zo snel mogelijk de hal te worden verlaten. Omkleden kan dan het beste in onze kleedkamers. Die zijn onlangs voorzien van nieuwe lockers. Deze zijn voor dagelijks gebruik beschikbaar en voor iedereen gratis. Niet om spullen in te bewaren en deze pas dagen later op te halen. Met een eigen cijfercode zijn de lockers beveiligd, maar wat achterblijft wordt er de volgende dag uitgehaald als gevonden voorwerpen.

Vervanging en extra activiteiten

Christel is deze maand twee weken afwezig, van 8 tot 15 februari en van 25 februari tot 3 maart. Zoals gebruikelijk vervangt Sandra haar weer.

Christel geeft woensdag 22 februari van 11-12 uur wel een extra yogales. Deelname bedraagt €6,- per keer. Wellicht plant Marga voor haar yogalessen ook nog een of twee data deze maand. Dit melden we dan zo snel als we dat weten.