Hartelijk december 2023

De afsluitende maand van 2023 is begonnen, de laatste loodjes van dit jaar. Sinterklaas is zelfs alweer op weg naar Spanje. Er is inmiddels wat sneeuw gevallen in het land, ook nachtvorst is gemeten, maar in dit deel van het land zijn ons nogal te barre omstandigheden bespaard gebleven. De uitleg over de oorsprong van naam december, kunnen de lezers inmiddels zelf schrijven, want net als decimeter, decameter en decatlon (tienkamp) verwijst de naam naar het getal tien en de Romeinse kalender, die in maart begon.

Sint heeft verrassend voor Christel en Mats chocoladeletters achtergelaten. Ze hebben daarvoor als tegenprestatie inmiddels uit volle borst een passend ‘Dank je Sinterklaasje’ gezongen. Dat Sinterklaas het ook dit jaar niet alleen afkon wisten we eigenlijk wel, want SinterHerman was bijvoorbeeld woensdagochtend weer een graag geziene gast.

Houd het warm

De koude moeten we normaal al bestrijden met goede kleding. Nu is dat ook zaak bij Hart voor Sport, want de kachel is nog kapot. Dus kleed je in voldoende laagjes, zodat je uiteindelijk precies goed gekleed bent voor onze activiteiten. Hoewel ook de yoga in de onverwarmde squashbaan onderdak heeft gevonden, is er voldoende animo en zit de decembersessie op de 13e al vol.

‘In de olie?’

Uiteraard zijn er veel weerspreuken over deze maand, maar we hebben dit keer een paar ‘wijsheden’ gevonden over sneeuw en ijs, zoals “Komt de sneeuw tot aan je kin, dan ben je gevallen en lig je erin”. Over ijs: “Als een snoek je tenen pakt, ben je door het ijs gezakt” en “Als je konijnen ziet schaatsen, wordt het tijd om je borrel te laten”. Het laatste verwijst naar de hoogtepunten Kerstmis en Oud en Nieuw, waarin de glaasjes regelmatig worden geleegd.

Traditioneel zullen er weer op veel plaatsen oliebollen worden gebakken. Koop je ze (met of zonder rozijnen} voor 1 Euro per stuk bij ons op het sportcentrum, dan steun je daarmee de jong dementerenden van Florence. Steun ze en doe daarmee dit jaar nog of weer een goede daad.

Voor de agenda

25 december tot en met 7 januari: geen Hart voor Sport-groepen

10 en 24 januari: yoga voor maximaal 8 personen (vol=vol) in squashbaan (€ 6,- p.p. p.k.)