Hartelijk December 2022

We gaan beginnen aan de slotmaand van 2022. December, altijd een bijzondere maand met hartverwarmende hoogtepunten, terwijl de temperaturen buiten dalen. Ook al staat de verwarming bij velen een graadje lager, de gekke kersttruien of een extra dekentje komen dan van pas en zijn nog sfeervol ook. Al op 30 november kregen we onverwacht bezoek van Sinterklaas. Verder kunnen we een kerstmarkt aankondigen, we hebben tot de kerstdagen nog wat activiteiten. Vanaf de kerstdagen een week zonder ons, maar op 30 december is iedereen van harte welkom om een versgebakken oliebol te komen eten. Gratis.

Ja echt, een Sinterklaas bij de woensdaggroep van 9 tot 10. Wie had dat gedacht en hoeveel van de aanwezigen zouden nog in hem geloven. Nadat hij door zijn drukke werkzaamheden de hal weer had verlaten, kwam Herman pas binnenlopen. Te laat. Hij had alles gemist, zoals presentjes, kruidnootjes, roetveegpiet….of toch niet?

Markt

Het eerstvolgende evenement is een kerstmarkt.  Op zaterdag 3 december vanaf 10:00  tot 15:00 uur in ons restaurant. Moeders van leerlingen van de Britse School hebben dat georganiseerd. Begrijpelijk, want in de Engelstalige landen is het kerstfeest nog belangrijker dan bij ons. De opbrengst gaat naar een goed doel, een echte kerstgedachte dus. Neem ook even een kijkje bij ons miniatuur kerstdorp in het restaurant.

Zumba

Een kleine week later kunnen we ons onder leiding van Veronica met passende muziek weer laten gaan. Dansen stimuleert het gebruik van de spieren en ook al missen we zo nu en dan wat pasjes, het resultaat is dat we gezond bezig zijn geweest voor ons lichaam. En voor wie het allemaal te zwaar zou zijn, neem een extra pauze of doe een tijdje mee vanaf een stoel. Ook dat is goed mogelijk. De afspraak: vrijdag 9 december van 11:00  tot 12:00 uur.

Yoga

Marga brengt een week later meer rust. Vooral voor het hoofd, maar onze spieren worden wel aan het werk gezet. Yoga, een oude bewegingsleer en filosofie. Het is waarschijnlijk al 5000 jaar oud, alhoewel de eerste schriftelijke bewijzen van ongeveer 3500 jaar geleden stammen. En nog steeds nuttig, vooral in onze jachtige samenleving. De afspraak: vrijdag 16 december van 11:00  tot 12:00 uur.

Oliebol

Nee, we noemen u geen oliebol. Ook als u niet altijd meedoet met onze activiteiten. We bieden u er juist eentje aan. Kom daarvoor langs op vrijdag 30 december tussen 9:00 en 13:00 uur. En als u nog geen bestelling heeft geplaatst bij uw bakker, dan is het wellicht een goed idee bij ons uw oliebollen, met of zonder krenten/rozijnen, te bestellen. De opbrengst gaat geheel naar Florence, in het bijzonder naar de dagbesteding voor jong dementerenden. De kosten zijn €7,– voor 6 stuks en vanaf 10 stuks kosten de oliebollen €1,– per stuk.

Sociale media

Wie handig is met een computer, laptop, tablet of smartphone kan ons vinden op de sociale media Facebook en Instagram. Daar plaatsen we regelmatig nieuwtjes en foto’s:

https://www.facebook,com/sportcentrummariahoeve.nl

https://instagram.com/hart.voorsport?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Even voorstellen

Dit schooljaar hebben we een stagiaire. Zij stelt zich zelf aan u voor:

“Ik ben Britt Camphuijsen (17). Ik sport veel; mijn sporten zijn korfbal en fitness (2 à 3 keer per week zelfs). Ik ben tweedejaars student van ROC Mondriaan Sport en Bewegen. Ik loop dit schooljaar stage bij Hart voor Sport op woensdagochtend.”

Niet vergeten

Er zijn geen Hart voor Sport activiteiten tussen Kerst en Oud en Nieuw.

Boek in 2023

Vorige maal hebben we wat gemeld over een jubileumboek. De inhoud daarvan groeit en groeit, maar omdat we ook afhankelijk zijn van de informatie en foto’s van anderen, halen we het niet om deze voor de Kerst te laten verschijnen. Het is dus iets leuks om naar uit te kijken, begin 2023. Blijf gezond en struikel niet over de drempel naar het nieuwe jaar!