Sport & spel

Sport- en spelactiviteiten worden gehouden in de sporthal van Sportcentrum Mariahoeve met groepen van gemiddeld 15 personen. We beginnen met een grote warming up met looptraining en diverse oefeningen voor behendigheid, kracht en lenigheid. Daarna komen allerlei recreatieve vormen van sport en spel aan bod, zoals tennis, handbal, badminton, hockey, volleybal, lijnbal, voetbal, trefbal, korfbal en mikspelen.

Op maandag- en donderdagochtend hebben we ook sporturen, waarin we het ‘post Capri hartrevalidatie’ concept hanteren. We beginnen met een uitgebreide warming up met oefeningen voor behendigheid, lenigheid en kracht. Daarna houden we een looptraining van 12 minuten. Daarna spelen we zo’n 25 minuten badminton, tennis of een ander spel.
We sluiten af met buikspier / rug spieroefeningen en ontspanningsoefeningen. Deze lessen duren gemiddeld 1 uur en 15 minuten.

De sport- en spelactiviteiten zijn afgestemd op ieders niveau en er wordt rekening gehouden met de lichamelijke conditie van de individuele deelnemer. Het gaat vooral om sportief bezig zijn in een ontspannen sfeer. Na afloop van de  les is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een kopje koffie of thee

MaandagWoensdagDonderdag

10:30 – 11:45

Post Capri Hartrevalidatie groep voor laag/middelbaar/hoog niveau

10:00 – 11:00 uur

Sport en spel laag-middelbaar tot hoog  niveau

10:00 – 11:00 uur

Sport en spel laag tot middelbaar niveau

17:00 – 18:00 uur

Sport en spel middelbaar tot hoog niveau

11:00  – 12:00 uur

Sport en spel middelbaar tot hoog niveau

11:00 – 12:15 uur

Post Capri Hartrevalidatie groep voor laag/middelbaar/hoog niveau

FHV-20191111_73868

Het doel van de activiteiten:

  • vergroten van het inspanningsvermogen
  • leren omgaan met lichamelijke (on)mogelijkheden
  • opbouwen en vasthouden van de conditie
  • verlagen van de  risicofactoren voor een nieuwe hartaandoening
  • vergroten van plezier in bewegen

De veiligheid wordt geboden door middel van een calamiteitenplan en de aanwezigheid van een AED (defibrillator). De sportleiders zijn professioneel en medisch geschoold.

Sluit Menu