Skip to content

Sport en spel/Badminton

Sport- en spelactiviteiten worden gehouden in de sporthal van Sportcentrum Mariahoeve met groepen van gemiddeld 15 personen. We starten met een grote warming up met looptraining en diverse oefeningen voor behendigheid, kracht en lenigheid. Daarna komen allerlei recreatieve vormen van sport en spel aan bod zoals tennis, handbal, badminton, hockey, volleybal, lijnbal, voetbal, trefbal, korfbal en mikspelen.

Op maandagochtend en donderdagochtend hebben we ook sporturen, waarin we het ‘post Capri hartrevalidatie concept’ hanteren. We beginnen eerst met een uitgebreide warming up met oefeningen voor behendigheid, lenigheid en kracht waarna we een 12 minuten looptraining houden en vervolgens gemiddeld 25 minuten badminton, tennis of een ander spel beoefenen. We sluiten af met buikspier/rugspieroefeningen en ontspanningsoefeningen. Deze lessen duren gemiddeld 1,15 minuten.

De sport- en spelactiviteiten zijn afgestemd op ieders niveau en er wordt rekening gehouden met de lichamelijke conditie van de individuele deelnemer. Het gaat vooral om sportief bezig zijn in een ontspannen sfeer. Na afloop van de  les is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een kopje koffie of thee

Lestijden

Maandag:

10.00 – 11.00 uur
Badminton voor laag/middelbaar/hoog nivo

10.30 – 11.45 uur
Post Capri Hartrevalidatie groep voor laag/middelbaar/hoog nivo

17.00 – 18.00 uur
Sport en spel middelbaar tot hoog nivo

Woensdag:

10.00 – 11.00 uur
Sport en spel laag-middelbaar tot hoog  nivo

11.00  – 12.00 uur
Sport en spel middelbaar tot hoog nivo

Donderdag:

 

10.00 – 11.00 uur
Sport en spel laag tot middelbaar nivo

11.00 – 12.15 uur
Post Capri Hartrevalidatie groep voor laag/middelbaar/hoog nivo

Het doel van de activiteiten:

  • vergroten van het inspanningsvermogen
  • leren omgaan met lichamelijke (on)mogelijkheden
  • opbouwen en vasthouden van de conditie
  • verlagen van de  risicofactoren voor een nieuwe hartaandoening
  • vergroten van plezier in bewegen

De veiligheid wordt geboden d.m.v. een calamiteitenplan en de aanwezigheid van een AED (defibrillator). De sportleiders zijn professioneel en medisch geschoold.