Skip to content

Podoloog

Nicole Seelen – Podoloog
Ik ben sinds januari 2009 werkzaam bij Excelsiorsport als register(sport)podoloog. Bij Excelsiorsport werken is erg gevarieerd, omdat het bedrijf sinds enige tijd een innovatieve sport(speciaal)zaak is. Er wordt veel aandacht besteed aan opleiding van de medewerkers en het leveren van kwaliteit staat hoog in het vaandel.
 Ik ben gespecialiseerd in zowel sportgerelateerde klachten alsmede klachten in het algemeen dagelijks leven.

Wat doet een Register(sport)podoloog?

Podologie kan helpen bij, of in ieder geval verlichting geven voor, veel voet- en houdingsklachten. Dat kan variëren van een voetprobleem tot lage rugpijn of knie-, heup-, bekken-, nek- en schouderklachten. De behandeling bestaat achtereenvolgens uit een vraaggesprek, onderzoek en de feitelijke behandeling.

Het vraaggesprek is bedoeld om een beeld te krijgen van de klacht, om de oorzaak en de gevolgen voor het dagelijks leven vast te stellen. Ook kijken wij welke andere factoren mogelijk een rol spelen.

Tijdens het onderzoek kijken wij naar de stand van het gehele lichaam, beginnend bij de voeten en bepalen wij met de podoscoop (een voetspiegel) het drukvlak van de voetzool. Hiervan kunnen wij het type voet (normaal, hol- of platvoet) aflezen. Hol- en platvoeten kunnen namelijk specifieke klachten in het lichaam veroorzaken. Tevens werken wij met videomateriaal dat vertraagd en gedetailleerd afgespeeld kan worden en in de vloer gebouwde RS-scans voor een statische alsmede dynamische drukbepaling. Tevens worden metingen verricht met een 3-D meter (bijvoorbeeld de beenlengte en de diepte van de hollingen van de wervelkolom).

Al naar gelang de klachten maken wij op maat gemaakte podotherapeutische (sport)zolen en adviseren wij de patiënt bij de keuze voor (sport)schoenen.

De podologen staan als Register(sport)podoloog geregistreerd bij Stichting LOOP en moeten daarmee voldoen aan de kwaliteitseisen van Stichting LOOP. Een groot aantal ziektekostenverzekeraars vergoedt de zolen, de podologiebehandeling, of een deel daarvan.