Skip to content

Diëtist

Het is voor mij dankbaar werk, omdat ik de deelnemers graag wil begeleiden in de keuze voor een gezonde voeding.’

Berdien van Wezel heeft een eigen voedingsadviesbureau en is als dietist aangesloten bij Hart voor Sport. In samenwerking met de sportleiders verzorgt ze groepsbijeenkomsten waarin naast algemene voorlichting over gezonde voeding voor hart en vaten, praktische vragen van de deelnemers behandeld worden.

Tijdens de themamiddagen is er alle ruimte voor inbreng uit de groep. Dit kan gaan over gezondheid en voeding in het algemeen, of er wordt dieper ingegaan op producten, ingrediënten en samenstelling van de voeding.

Aan bod zijn geweest:

  • Verschillende soorten vetten, welke zijn gezond en welke niet
  • Nut van het gebruik van omega 3 en 6 vetzuren
  • Benodigde energie per dag
  • Gebruik van zoetstoffen

Naar gelang er behoefte aan bestaat organiseert Hart voor Sport themamiddagen, kookworkshops en wat er nog aan initiatieven ontwikkeld wordt. Individuele begeleiding is altijd mogelijk via haar eigen praktijk.

Afval/beweegproject

Hart voor Sport verzorgt in samenwerking met Voedingsbureau Van Wezel een afval/beweegproject.  De cliënt met ‘overgewicht’ (hoeft geen hartpatiënt te zijn) wordt op het gebied van voeding  begeleid door Berdien van Wezel als diëtiste en door Hannie Goes en andere sportleiders als beweegcoach.

U krijgt een voedingsadvies op maat. U sport/beweegt minimaal twee keer per week in vormen als Fitness/Sport & Spel en wandelactiviteiten. U wordt regelmatig gewogen en begeleid met uw voedings- en beweegpatroon. De diëtiste bevindt zich in het gezondheidscentrum Loudon; dit gezondheidscentrum bevindt zich op steenworp afstand van het Sportcentrum Mariahoeve.

Wilt u meedoen mail ons zie het kopje ‘contact’ of bel Hannie Goes: 06 571 26 242.